magazin muzica ~ echipamente profesionale de sunet ~ efecte de lumini ~ instrumente muzicale ~ accesorii ~ echipamente DJ

Cautare in catalogul de produse:  
Microfoane cu fir microfoane fara firAmplificatoare audio profesionaleBoxe audio profesionale, boxe active, boxe pasiveClape si claviaturi, instrumente cu clapeChitare electrice, chitare acustice, chitare bassEchipamente DJ: casti dj, mixere, turntable, playereViori, viole, contrabasStative pentru instrumente, stative partituri stative microfoane
 
 

Instrumente muzicale

Orice obiect folosit la producerea sunetelor poate fi considerat un instrument muzical. De-a lungul timpului aceste instrumente au insotit omul si au devenit din ce in ce mai sofisticate si mai specializate.


Crearea instrumentelor muzicale


Lucrul la un instrument muzical este de foarte multe ori foarte delicat si necesita ani de experienta si uneori perioade lungi de ucenicie. Cei mai multi fabricanti de instrumente muzicale se specializeaza de obicei pe un singur tip de instrumente muzicale. De exemplu lutierii sunt cei care creeaza doar instrumente traditionale cu coarde. Alti fabricanti se axeaza numai pe fabricarea pianelor, altii creeaza doar instrumente de percutie si asa mai departe.


In ziua de azi electronica a reusit sa inlocuiasca sau sa simuleze cu destul de mare fidelitate sunetele produse de anumite instrumente muzicale traditionale. Sintetizatoarele, clapele si claviaturile moderne sunt capabile sa reproduca nenumarate sunete si acorduri muzicale, de la sunetul unui pian de concert pana la sunetul produs de instrumentele de percutie sau chiar de motorul unui avion.


Clasificarea instrumentelor muzicale


Instrumentele muzicale pot fi clasificate si impartite in tot felul de categorii, in functie de vechime tonalitate, modul in care sunt folosite pentru producerea sunetelor, etc.


In functie de tonalitate, instrumentele muzicale folosite in mod traditional in zona europeana si nord-americana pot fi impartite in urmatoarele tipuri:


Instrumente muzicale soprano: flaut, vioara, trompeta, clarinet, oboi, corn, flugelhorn, trompeta piccolo, piccolo


Instrumente muzicale alto: saxofon alto, flaut alto, viola, horn, Alto


Instrumente muzicale tenor: trombon, saxofon tenor, trompeta bass


Instrumente muzicale bariton: clarinet, corn englezesc, saxofone bariton, corn bariton, clarinet bass, violoncel, eufoniu, trombon bass


Instrumente muzicale bass: oboi, saxofon bass, tuba
 


Instrumente muzicale contrabass : saxofon contrabass, contrabass


 

 
 
 
Cos de cumparaturi
Cosul de cumparaturi este gol
 

 
Oferte speciale
 

 
Informatii, utile


Asiguram transport gratuit
in tara pentru comenzi in valoare de cel putin 300 RON. [detalii]


La sediul magazinului Cryton beneficiati gratuit de consiliere de specialitate pentru configurarea sistemelor audio si a efectelor de lumini.
Magazin muzica Cryton Cluj - instrumente muzicale, echipamente profesionale de sunet si efecte de lumini

 
Magazin de echipamente profesionale de sunet si efecte de lumini, DJ, instrumente muzicale si accesorii
Cluj-Napoca, str. Caracal nr. 21A
Telefon
: 0728-130484Vodafone, 0372-926994Vodafone
Email: magazin@cryton.ro